Äppelkaka med kardemumma

125 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
0,5 dl filmjölk
Garnering:
2-3 skalade urkärnade äpplen
ca 1 msk strösocker
ca 1 tsk stött kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader.
Rörs smör, socker, citronskal och vaniljsocker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner i smeten ihop med filmjölken.
Bred smeten i en smord form gärna med löstagbar botten.


Stick ner tunna äppelklyftor i smeten.

Blanda socker och kardemumma och strö över äpplena.


Grädda i 35-40 min i nedre delen av ugnen.
För extra lyx servera med vaniljsås, vaniljvisp eller en glasskula.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.