Blåbärsrulltårta

3 ägg
2 dl socker
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
225 g blåbär
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Blåbär eller björnbär till garnering

Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vattnet och mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret. Rör försiktigt. Häll i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i 250 grader ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper.
Låt svalna.
Koka ihop blåbär med 2 msk socker till en simmig sås 8-10 min. Spara lite sås att dekorera tårtan med.
Vispa grädden. Ta bort 2 dl som du ska spackla ovanpå tårtan. Blanda resten av grädden med blåbären och vaniljsockret.
Bred blåbärsgrädden på rulltårtan och rulla ihop den från den långa sidan.
Dekorera med grädde, blåbär/björnbär och blåbärssås.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.