Chocolate chip cookies med flingsalt

Alltså småkakor ändå. Ljuvligt. Går snabbt att fixa, går att förbereda och uppskattat av såväl stora som små.

Choklad och flingsalt är alltid en god kombination.

Ca 20 kakor, beroende på hur stora du gör dem. Mina var 3 cm i diameter
120 gram rumsvarmt smör
50 gram strösocker
50 gram ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
180 g mjöl
100 gram chokladknappar, jag blandade ljusa, mörka och vita, funkar så klart med grovhackad choklad

Rulla i råsocker

Havssalt

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Vispa smör, socker och muscovadosocker i 3-4 minuter tills det är riktigt fluffigt.

3. Rör ner vaniljsocker, mjöl och chokladknappar, alternativt grovhackad choklad.

4. Gör en rulle, plasta in och låt ligga i kylen ett par timmar. Det här kan du förbereda dagen innan. Så bakar du av kakorna lagom tills de ska ätas.

5. Rulla degen i råsocker och skär i skivor.

6. Lägg kakorna på en plåt och strö över lite havssalt.

7. Baka i ca 10 minuter tills de börjar bli gyllenbruna i kanterna.