Cookies med creme brûlée-frosting

Kakor
170 g smör
100 g farinsocker
100 g strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
250 g mjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt

Frosting
200 g rumstempererad färskost
250 g florsocker
1 tsk vaniljpulver

Servering
strösocker att doppa kakan i
brännare för att karamelliserad sockret

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker.
Sikta alla torra ingredienser i en annan skål och blanda sedan med äggblandningen tills det blir en tjock smet.
Måtta upp smeten med matsked och rulla till bollar. Placera bollarna glest på bakplåtspapper.


Grädda tills kanterna på kakorna är gyllene, ca 7-8 minuter. Låt kakorna svalna helt.

Frosting:
Vispa färskosten tills den blir len. Tillsätt lite florsocker och vanilj åt gången och vispa tills du har en len frosting.

Spackla kakorna med frostingen och doppa i socker. Bränn sockret som är på kakans yta med en brännare.

Recept från Hela Sverige bakar.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.