Cookies

150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
200 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills allt blir krämigt. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop.
Arbeta ner de torra ingredienserna (utom choklad) och knåda ihop en deg.
Hacka chokladen eller använd chokladknappar.
Tillsätt sedan 75 % av chokladen och blanda ihop.
Rulla till 12 jämnstora bollar.
Lägg bollarna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande choklad.


Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Tag ut och låt svalna på plåten.

Vill du göra grundkakan i chokladsmak, byter du ut 0,5 dl vetemjöl till kakao i stället.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.