Godisfluff

Kladdkakan är en av de bästa bakverk som finns. Med lite fantasi kan den bli en fantastisk tårta eller efterrätt. Här kommer förslag på ett gäng olika choklad- och godisfluff att pimpa kakan med. Förbered kvällen innan.

Grundrecept kladdkaka
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en gnutta salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Om du vill ha lite nötig ton bryn smöret.

Rör ner socker och ägg i kastrullen och blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blandas.
Häll smeten i en form med avtagbar kant och med ett bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna och sätta sig – gärna över natten.
Gör under tiden valfri choklad- eller godisfluff och låt vila över natten.

Ingredienser – Chokladfluff
120-200 g chokladgodis
3 dl vispgrädde

Gör så här
Häll 3 dl grädde i en kastrull.
Tillsätt chokladgodis och låt det smälta långsamt. Rör runt ofta.
Låt den svalna en stund. Häll sedan över i en bunke och låt stå i kylen över natten. Lägg gärna en bit plastfolie direkt på smeten, då bildas inte något skinn.
Vispa upp som vanlig grädde.
Spritsa ovanpå kladdkakan.
Dekorera eventuellt ytterligare med choklad, bär, strössel, nötter och eller blommor.

Förslag på olika chokladsorter:
Dumle
Polly
Mjölkchoklad
Mörk choklad (60%)
Center
Plopp
Daim
After eight
Geisha
Kinderägg
Dubbelnougat
Riesen
Toblerone
Japp
Bounty

Ingredienser – Godisfluff
80 g godis
3 dl vispgrädde

Gör så här
Häll 3 dl grädde i en kastrull.
Tillsätt godis och låt det smälta långsamt. Rör runt ofta.
Låt den svalna en stund på bänken. Häll sedan över i en bunke och låt stå i kylen över natten. Lägg gärna en bit plastfolie direkt på smeten, då bildas inte något skinn.
Vispa upp som vanlig grädde.
Spritsa ovanpå kladdkakan.
Dekorera eventuellt ytterligare med bär, strössel, nötter och eller blommor.

Förslag på olika godisvarianter:
Ahlgrens bilar
Pim-Pim
Zoo
Gelehallon
Hallon lakritsskallar
Persikor
Päronbåtar
Banana skids
Fox
Salt sill
Ferraribilar

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.