Kladdkakans dag

Idag är så klart en högtidsdag. Kladdkakan – världens bästa bakverk – efter kanelbullar 🙂

Det blir en hasselnötkladdis med chokladglasyr och en klick grädde
Ingredienser:
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
1 dl finhackade rostade hasselnötter
3 ägg

Glasyr:
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Garnityr:
rostade hackade/flisade hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i en rund springform med diameter på 20 cm, fodra med ett bakplåtspapper i botten.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter
Låt kakan kallna helt i kylen innan du toppar med chokladglasyren.
Glasyren gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn glasyr.
Häll glasyren över kakan och garnera med hackade hasselnötter.
Låt stå i kylskåp minst 4 h, gärna över natten.
Servera gärna med en klick grädde.

Recept från My kitchenstories.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.