Kolakakor med choklad och kolabitar

Receptet räcker till en längd som ger 10-12 kakor, dubbel sats är att föredra 🙂
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mörka chokladknappar
125 g mjuka kolor – typ Werthers

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
Häll i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg.
Klipp ner kolan och tillsätt chokladknapparna. Arbeta in i degen tills det fördelas jämnt.
Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längden med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Låt svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.

Recept från My kitchen stories.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.