Pepparkakscupcake med vit chokladfrosting

Pepparkaksmuffins, 6 st
25 gram rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk malen nejlika
1 tsk kanel
1,5 dl vetemjöl
en knapp tsk bakpulver
0,5 dl filmjölk
en knapp dl lingon + lite mjöl

 

Chokladfrosting
70 g vit choklad
100 gram rumsvarmt smör
100 gram färskost
2,5 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla sex muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa smör och farinsocker poröst, vispa sedan ner ägg och vispa det fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner, sedan filmjölk och till sist lingonen som blandats med 0,5 msk mjöl.
Fyll formarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Ta muffinsen ur formen och låt svalna på galler.

Chokladfrosting
Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
Vispa smör riktigt fluffigt och blanda i choklad, färskost och florsocker. Vispa allt luftigt.
Skär ett lock av muffinsen och spritsa frostingen emellan. Lägg locket och spritsa en dutt på toppen. Garnera med lingon och eventuellt en liten pepparkaka.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.