Saffrans- och apelsinbiskvier

Biskvibotten:
200 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita

Smörkräm:
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
1 påse saffran
250 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl florsocker

Ca 200 g smält mörk choklad

Vispa snabbt ihop grovt riven mandelmassa och äggvita med elvisp till en slät smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut ca 30 bottnar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10 minuter. Låt svalna.

Blanda saffranet i apelsinjuicen och låt stå i 30 minuter. Vispa smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt saffranjuicen och fortsätt vispa till en slät kräm.

Bred smörkrämen på bottnarna så att det blir en liten topp. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

Doppa biskvierna i smält mörk choklad.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.