Saffransmums

Till kakan behöver du:
150 g smör
1,5 dl mjölk
0,5 g saffran
2 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Till glasyren:
75 g smör
1 msk grädde
0,5 g saffran
3,5 dl florsocker
Kokos till garnering

Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda i vetemjöl, bakpulver och äggblandningen och rör till en jämn smet. Häll i en form ca. 20×20 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.Rör ihop glasyren. Smält smöret och blanda i grädde och saffran. Låt svalna och rör sedan ihop med florsocker till en jämn glasyr. Bred den över kakan och toppa med kokos. Skär i rutor.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.