Schweizernötstårta

100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl

Topping
200 g schweizernötchoklad
7 msk vispgrädde
1 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln fint i en kvarn.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner mald mandel, mjöl och till sist smör. Rör till en jämn smet.
Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 min. Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad.

Rör ner grädden och till sist smöret. Se till att allt blandas väl.
Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna.

Recept från tidningen Hembakat.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.