Vanilj- och citronkaka

En kaka som är lite lik vaniljhjärtan, här med citrontouch. Om du ska göra till många så dubbla bara receptet och gör den i en långpanna och skär rutor av kakan.

Mördeg:
225 g mjukt smör
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Fyllning:
2,5 dl creme fraiche
2 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
1 citron

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen i en köksmaskin. Ta hälften av mördegen och tryck ut den i en springform.

Riv zesten av citronen och pressa sedan saften av en halv citron. Blanda tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen och häll det över den utplattade mördegen.

Smula sedan resten av mördegen på fyllningen. Tryck ner kantdegen till strax ovanför fyllningen.

Grädda i 25 minuter. Fyllningen kommer fortfarande var lite dallrig när den tas ut ur ugnen men kommer stelna när kakan svalnat.

Pudra över lite florsocker och servera.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.